Top

Lillafüred

Lillafüred – mesébe illő hangulat

1882-ben Vay Elemér – mint a Borsodi Bükk Egylet elnöke, kérelemmel fordult a Földművelésügyi Minisztériumhoz, mint az Erdőkincstár felettes szervéhez (a Diósgyőri Koronauradalom jogutódjához!), hogy az Alsó-Hámor település mellett kialakult Fürdőtelepet húgáról Lillafürednek nevezzék el. Így lett Vay Lilla, Lillafüred névadója. A palota szálló építésekor a Szinva Patak medrét elterelték és kialakították Magyarország legmagasabb vízesését.

Látnivalók

Szinva patak völgye
Vízesés
Függőkertek
Palota - szálló
Anna-barlang
Erdei Vasút
Hámori-tó
Szent István-Barlang

Tipikus Költségek

Egy belföldi kirándulás, nyaralás esetén a legtöbb esetben a szállás, étkezés, utazás mellett ma már a belépő árak is komoly költséget jelenthetnek. A különböző családi és egyéb kedvezmények megszűnése a belépők esetén komoly növekedést jelenthet egy-egy látogatáskor. Természetesen lehet megtakarítani egy-egy kicsit távolabbi szállás esetén, ekkor esetleg a közlekedésre fordított kiadások nőhetnek meg némileg, ugyanakkor a legtöbb belföldi kiránduló hely akár egy hosszabb egy napos kirándulás keretében is elérhető lehet.

Pénztárcabarát ötletek

1
Get the menu of the day Accusata vulputate pri an, mel no vivendo deleniti, aliquid probatus elaboraret ut quo. Veniam facete intellegebat et mei, cetero luptatum definiebas at nec. Nisl viris.
2
Ride with Uber Quo at mollis tritani molestie, munere vivendum sit ei, nec congue bonorum an. In quidam iriure alienum nam, in scripta probatus usu. Aperiam ex his, ex usu.
3
Get city passes Cetero luptatum definiebas at nec. Nisl viris inimicus no eam. Audire platonem id mea, prompta volumus mandamus cu. Pri in wisi ancillae, nec nisl numquam eu dicunt bonorum..
4
Couchsurf Scripta probatus usu. Aperiam tractatos ex his, ex usu facete accumsan, duo platonem efficiantur intellegebat ut. Accusata scripserit pri eu, accusam no nullam.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A természet és a mesterségesen kialakított kertek és terek egy varázslatos hangulatú összhangot sugároznak, melyben a látogató kiszakadhat a mindennapok zajából. A gondozott,  hangulatú függőkert teraszain lépdelve és megpihenve élvezhetjük a természet színeit és a völgy és az erdő csendjét, melyet csak a lezúduló víz robaja tör meg. A vízesés zajából csak néhány lépés és máris 30 méterrel a teraszok alatt, az Anna barlang piciny hűs járataiban járunk, a szűk kis helyiségekben láthatjuk a patak föld alatti munkáját.

2

Írd meg a véleményed